Ritzy

Torrschampo

 

Ibland har man ju inte alltid tid att tvätta håret på morgonen, för man är så upptagen med jobb och kommer hem sent eller är helt enkelt slutkörd. Eller så finns det dom som bara är allmänt slöa eller rädda för vatten så då är ju torrschampo också en lösning.
Jag har läst så mycket recensioner i tidningar om just olika torrschampon och vilka som fungerar bäst och majoriteten tycker att Proffs är bäst i test.
Jag tänkte faktiskt basha produkten lite. Jag tycker inte att den är två tummar upp, tvärtom. Produkten luktar väldigt mycket och man känner sig bara ännu mer smutsig efter man använt produkten för man känner sig alldeles full med produkter typ fransk paradhora. Eller som de gjorde förr i tiden och mjölade/pudrade sina peruker och sprayade sig med parfym för att dölja skitlukten.

HISTORY TIME;
"Puder fanns redan i antikens Rom, då bestående av kalk och blyvitt. De första pudren i Europa dök upp i Frankrike under 1500-talet, och var då av vetemjöl. Under 16- och 1700-talen använde både män och kvinnor puder, i ansiktet och särskilt i perukerna för att göra dem vita."

"En annan fördel med perukerna var att man kunde ha håret kort under dem, vilket ansågs mycket hygieniskt. Därmed fanns åtminstone en liten chans att slippa huvudlöss. Långt hår under peruken var svårt att hålla rent t.o.m. med den tidens generösa definition av renlighet. Håret tvättades inte i vår mening utan avfettades några gånger om året med såpa eller starka lösningar av lut, ammoniak eller alun, som ibland fick hela håret att falla av.
Med en tät peruk full av pomada och puder blev förstås de hygieniska fördelarna med kort hår meningslösa. När man lyfte av peruken på kvällen tvättade man inte heller bort resterna av oxmärg, mjöl, ister, stärkelse, gummi arabicum och annat som fastnat på huvudet. Istället började man använda nattmössa, som dels skyddade mot drag, dels mot hungriga råttor och möss. Stora peruker tog man över huvud taget inte av. Damerna sov sittande med råttfällor omkring sig. Det finns en hel del berättelser från 1700-talet om möss som rusat ut när peruker lyfts av för renovering eller byte."

Där har du typ torrschampot.
Hade sprayen luktat mindre eller gott så hade det nog varit acceptabelt som nödlösning.
Denna fungerade dock inte för mig och jag kommer inte använda produkten igen. Då går jag hellre ut med blött men nytvättat hår!
 
Källor:

Comments


Comment post here: